Trupa de teatru a Asociaţiei "Alfaomega Art" premiată din nou Marţi, 29 Mai 2012 00:19 Sabina DAMIAN

29.05.2012 11:36

Trupa de teatru a Asociaţiei "Alfaomega Art" premiată din nou

 
La sfârşitul săptămânii trecute, copiii-actori din cadrul Asociaţiei "AlfaOmega Art" au cucerit publicul şi juriul Festivalului Naţional de Teatru pentru Elevi "Alter Ego" care a avut loc la Turda.

Pentru a doua oară luna aceasta, tinerii aspiranţii la o carieră în domeniul teatrului şi cinematografiei s-au întors în Piatra-Neamţ cu o mulţime de premii. Piesa "Ionuţ şi Măriuca" regizată de Gina Gulai, actriţă la Teatrul Tineretului, le-a adus Ecaterinei Petruca, Alexandrei Lupu şi lui Claudiu Ladan "Premiul pentru cel mai bun actor", iar Catrinel Vişan şi Bogdan Ciurezu au făcut ca aceeasi piesă de teatru să se claseze pe primul loc. Chiar dacă competiţia a fost foarte strânsă, cei cinci actori, prin bucuria jocului şi talentul lor, au reuşit să-i convingă pe cei care i-au privit că sunt printre cei mai buni. De altfel, chiar preşedinta juriului le-a mulţumit pentru adevărata lecţie de teatru şi pentru bucuria pe care au dăruit-o celor prezenţi la acest eveniment teatral.

"În urmă cu două săptămâni ne-am întors de la Festivalul Naţional de Teatru «Zâmbet de copil» de la Braşov cu tolba plină de premii şi iată că, la finalul saptămânii trecute, trupa «AlfaOmega Art» a câştigat noi premii în cadrul Festivalului Naţional de Teatru pentru Elevi «Alter Ego» 2012 care a avut loc la Turda. Participarea la  acest festival a fost o activitate cuprinsă în proiectul finanţat de Primăria Piatra-Neamţ. Pe această cale, mulţumim reprezentanţilor primăriei pietrene pentru sprijinul financiar  acordat şi sperăm ca realizările viitoare ale trupei  nostre de teatru să promoveze, ca şi până acum, imaginea oraşului Piatra-Neamţ şi a judeţului Neamţ în festivalurile de teatru pentru elevi, atât pe plan naţional, cât şi internaţional", a declarat Gina Gulai coordonatoarea trupei de teatru "AlfaOmega Art".

Pe scena festivalului au mai urcat trupe din Bistriţa-Năsăud, Constanţa, Bacău, Vâlcea, Mureş, Ialomiţa şi Braşov.