Premiati într-un an, cât altii într-o viata: Actorii de la "Alfaomega Art" au mai adaugat un premiu în plamares Marti, 13 Noiembrie 2012 , Sabina DAMIAN - Ziarul " Realitatea "

14.11.2012 16:02

Premiati într-un an, cât altii într-o viata: Actorii de la "Alfaomega Art" au mai adaugat un premiu în plamares
Marti, 13 Noiembrie 2012 , Sabina DAMIAN - Ziarul " Realitatea "
    Trupa de teatru din cadrul Asociatiei "AlfaOmega Art" a reprezentat cu succes judetul Neamt la cea de-a XXIII-a editie a Concursului National de Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act "Mihail Sorbul" de la Botosani.Tinerii coordonati de Gina Gulai, actrita a Teatrului Tineretului, au obtinut  Premiul Special al Juriului, la sectiunea "Interpretare". Acestia au urcat pe scena concursului cu piesa de teatru "Ionut si Mariuca", regia si scenografia spectacolului fiind semnate tot de Gina Gulai. Juriul de la sectiunea "Interpretare" a fost unul complex si a cuprins critici de teatru, profesori, poeti,  prozatori si actori. Pe parcursul celor doua zile de concurs au intrat în competitie 12 trupe de teatru din tara si doua din Republica Moldova. Criticul Stefan Oprea, cel care a prezidat juriul, a apreciat drept reusita editia din acest an. "A fost o
editie buna. Am vazut 14 spectacole, multe bune, câteva foarte bune si au fost si ceva mai putin bune, asa cum se întâmpla în orice concurs. M-am bucurat ca am vazut interpreti tineri si foarte tineri extraordinar de talentati. Acest lucru înseamna ca viitorul teatrului este asigurat, vor fi oameni de teatru adevarat, regizori si actori", a declarat Stefan Oprea.
Elevii-actori de la Asociatia "AlfaOmega Art", adica Ecaterina Petruca, Alexandra Lupu, Catrinel Visan, Claudiu Ladan si Bogdan Ciurezu au fost aprecitai si aplaudati atât de juriu cât ti de public. Ei au format trupa cu cei mai tineri actori din concurs. "Acest festival de la Botosani a fost ultimul din acest an la care trupa de teatru a participat si care ne-a adus cel de-al 39-lea premiu din anul 2012. A fost un an plin de succese si ne-am bucurat de aprecierea multor oameni de specialitate. Am fost ambasadorii artei la festivaluri nationale si internationale si am reprezentat judetul Neamt cu cinste si onoare. Multumim tuturor celor care au fost cu sufletul aproape de noi si Primariei din Piatra-Neamt care ne-a sprijinit financiar. Aduc multumiri si parintilor acestor copii, fara de care n-am fi avut atâtea rezultate frumoase", a declarat Gina Gulai, coordonatoarea trupei de teatru.