La Festivalul Naţional "Tinereţe fără bătrâneţe": Copiii-actori de la Alfaomega Art au câştigat 11 premii Vineri, 29 Iunie 2012 00:14 Sabina DAMIAN Ziarul Realitatea

30.06.2012 13:26


Festivalul Naţional de Teatru pentru Copii "Tinereţe fără bătrâneţe" de la Piatra-Neamţ a fost o nouă provocarea pentru copiii din trupa de teatru Alfaomega Art". Aceştia au concurat cu trupe din Bucureşti, Suceava, Bacău, Arad şi Neamţ.

Chiar dacă concurenţa a fost mare, şi de data acesta copiii actori coordonaţi de Gina Gulai, actriţă a Teatrului Tineretului, au dovedit că merită să fie printre cei mai buni. Cele 11 premii câştigate în acest festival încheie o stagiune plină de succese. "Am câştigat în trei luni 32 de premii în cinci festivaluri naţionale şi un festival internaţional. A fost un maraton teatral competitiv care ne-a ambiţionat să fim din ce în ce mai buni. Profesionalismul, disciplina, dăruirea şi dragostea pentru teatru în special şi artă în general ne-au ajutat să fim în frunte. Alături ne-au fost tot timpul şi părinţii acestor copii, drept pentru care merită mulţumirile noastre", a declarat Gina Gulai.

La categoria "Artă dramatică", Andrei Marc a obţinut Premiul special al juriului, iar locul I a fost obţinut de: Teodor Gheorghieş, Florin Herghea, Catrinel Vişan şi Claudiu Ladan, iar Alexandra Lupu a câştigat premiul I şi Placheta festivalului.

La secţiunea "Scenete", trupa a obţinut premiul I şi Premiul Special, pentru sceneta "Pomul care face ciori", regia Gina Gulai. Actori au fost: Teodor Gheorghieş şi Andrei Marc. Totodată, Teodor Gheorghieş a fost răsplătit şi cu Premiul special pentru interpretare.

Lista premiilor continuă cu premiul I şi Placheta Festivalului pentru spectacolul "D' ale lui Caragiale", regizat de Gina Gulai în care au fost distribuiţi: Ecaterina Petruca, Catrinel Vişan, Alexandra Lupu, Bogdan Ciurezu, Claudiu Ladan, Florin Herghea. Bogdan Ciurezu şi Claudiu Ladan au primit şi premii speciale pentru interpretare.

Alexandra Lupu va fi distribuită într-un film

Alexandra Lupu a trecut cu succes de castingul organizat pentru proiectul realizat de Casa de Producţie "Dream Media Production Group" în cadrul celei de-a II-a ediţii a "Taberei de Film". Acesta este un program ce se adresează în principal tinerilor care au ca pasiune cinematografia, oferind acestora şansa de a-şi fructifica talentul. Cei care au foste selectaţi să facă parte din distribuţia filmului regizat de Roxana Leotescu vor filma la Moeciu, în Bucureşti şi Craiova. Alături de ei va fi o echipă de 30 de profesionişti din departamentele de producţie cinematografică, de la care vor învăţa în fiecare zi secretele ce se ascund în spatele realizării unui film. Aceasta deoarece vor participa la filmări atât în calitate de protagonişti, cât şi de "ucenici" în arta cinematografică